Wednesday, February 15, 2012

Permulaan 2012..

Salam...
for 8 mnths kite sme2..
sorry 4 evrything..
eyna ngaku bnyk slah eyna..tp myb bukn jdo kite..
eyna trime ngn redha..
tapi seyezly, eyna ta pat nak trime knyataan nie lgi..
mcm2 p'jnjian yg dibuat..tp smue nye tade mkne..
biase la tu..p'jnjian tyme b'cinta mmg ta ley pkai.
now nie ape yg eyna rse, kcewe, terkilan, sdey sngt2 n ta twu la ape nak ckp ag.ta dpt nk diungkap dgn kate2..
trase mcm da ta b'nyawe..
ilang tempat utk mngadu, b'mnje, n trase ilang sbelah tgn...
mslah dtg bertubi2 n mnghrapkan "KAU" jd tmpt utk eyna bgantung hrap..
tapi ape yg eyna dpt, satu lgi bebanan..beban yg eyna ta dpt nak trime smpy skrg n smpy bile2..
"HADIAH" yg pling b'makne ketika eyna tgh mnaggung mslh yg berat..
"HADIAH" nie buat air mate eyna jatuh ta benti2..
trase berat kpale nie tiap kali pkir k'smue mslah2 nie..
yang pling eyna sdey, eyna bli brang nie untuk pjuk aty "KAU" yg mrajuk tu..
eyna tak nak kite b'gado..
eyna hapy n ta sbar nak bg bnde tu..tp mlm yg sme "KAU" mnx kita stop kn hbngan nie.
trase drah smue naik ke kepala shigga kn rse nak pecah kple nie.
eyna ta smpt lg nak bg brg tu..
ape yg pntg, eyna ta twu mne eyna nak cmpk kn bnde tu..sme ade dlm tong smpah or smpan utk knngn eyna?
smue hrapan eyna hancur..
eyna ia kn p'mintaan "KAU" utk ptus tu sbb eyna ta nak "KAU" btol2 terasa beban yg sngt berat bile ng eyna..
eyna tak nak mnyekse dri spe2 pun..
eyna ta nak "KAU" still ngn eyna juz simpati tpi tde rse iklas lgi..
evrything buat eyna m'mikirkan 1001 soalan..
tp thanx pade spe2 yg still spport eyna..
pade spe2 yg still bole menerima kslhan n klemahan dri eyna..
prmulaan 2012 bukn la permulaan yg terbaik utk eyna..
mungkin ade hkmah utk smue nie..
kdg2 mslh yg dtg bole m'matangkan kite utk perbaiki ksilpan dri n mnjdi lbey positive..
stiap org mmpunyai klemahan dri..sntse leka n tdak sdar ap yg kite lakukan..
tapi stiap org juga lyak utk mnerima k'maafan..
jika Allah sntse mnerima taubat hambanya, knape tidak sesame mnusia utk mnerima k'maafan..
ape2 pun kite perlu sdar stiap klakuan kite..eyna trime sgle hkuman yg korg berikan tp fkir, hdup nie mcm roda n tnpe sdar ap yg kite lkukan akn t'jdi kmbali pde dri kite sndri..so ingt2 laa..
eyna tade niat nak mnyinggung prsaan spe2 tp juz utk pringtan kite b'sme..
tiade manusia yg perfect. kite bkn la malaikat..kite manusia yg sntse mlakukan ksilapan =)
thanx kat spe2 yg bnyk bg nsihat..
eyna mngahrapkan hari2 seterusnye akn buat eyna lbey tenang n hapy..amin.
eyna mngharapkan stiap hari yg mndatang akan lbey baik dr smlm..
ape2 pun yg terjadi, juz remember this two words, REDHA n SABAR.. :)
wasalam.. 



5 comments:

  1. sdihnyer ak bce.. paper un naa.. walaupun ak x tao citer yg sebenar.. harap kao dapat bersabar ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx mia...hmm..idup nie bnyk cbaran dy..papae pun eyna ttap kne sabar..mcm mne besa pun mslh tu, insyAllah eyna try hndle sbaik yg mngkin :')

      Delete
  2. syg!!!! y ni?? sumph sedih. btw,pape bg tau. take care. free t aku kol k. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. :'( nt ena cite k..sory sbb ta gtaw spe2 pun..ena perlukn mse.. ape2 nt ena cite k :)

      Delete