Wednesday, December 14, 2011

jalan-jalan dengan mereka.. :)

Assalammualaikum semua..hehehe..
oke ary nie motif nak post entry baru sbb tengah bosan sngt2 dduk kat umah sorang2..huhu. tgh dduk2 ta bwt ape nie tbe2 teringat psal gi mlake sbtu lpas..huhu...alangkah gile nye kami lpas hbs modul je gerak mlake plak..overnight plak tuh..waduh2! kebal nye..ta rti pnt ker??? hahaha :D
actly pnt jgk..bukn pnat skit..pnt sngt2..yela tyme modul da la kne masuk utan..jln smpai b'batu2..p'jlnn ktorg adla  dlam 8.5 kilometer...ta giler?? aq mretas desa pun pling koman 4,5 kilometer je..ta pnh smpai 8 der...ta rse nak t'cabut plak kaki kan..hahaha :P nak dbwt cite aq bole plak t'jato n t'seliuh dkt pinggang...alahai mlng nye nsib..d'sbbkan aq nie kire kuat la jgk tdla trase sngt skit nye..mule2 jla..tp mlm tu mmg aq mrane gile2 laa..kbas 1 kaki effect dr t'seliuh tu..tp tahan jela..huhu..
so hbs modul tros blik umah n dlm kul 9 lbey jgk la bru la grak ke mlake..hehehe...nak mntion sket la nme2 mereka yg bwt hppening smpai aq penin nie...hahaha.. oke aq gi ni pun ngn dak2 klas..adla dlm 8 org.. yg gi si PAAD,MUZ,abg sy si WAWAN, ZIZAN,MIMIE, MIZAH, AFIQ n lg sorg...aq laaa..haaa ckup la 8 org..hahaha :P
snanye nak gi mlake nie nak tgk ombak rindu..pnye la b'ia2 dgr org ckp cite nie best gile, ley bwt org nges bgai so nak la jgk tgk kn..ktorg pun tgk la wayang midnight..wah2! best2...hehehe.. so hsil dr tgk wyng tu yup!! sy stuju kate org ramai, cite OMBAK RINDU sngt BEST!!!!! waaaaa!!! sumpah sdey..ta ley tgk AARON AZIZ nges...trase nak nges sme..hensem nye dia~~~ hehee...ah suda..da mula la gile dy smpai...haha. oke2 back to the story...haha :P
oke afta tgk wyang tu m'mndng kn aq mmg ta mkn dr pg sbb ta smpt so gi la mkn jap n mlm tu plak ktorg lpak kat pnatai... haaa yg nie pling aq suke! hahaha...best gile..1st tyme sumpah best gile n sjuk gile..m'ggil 1 bdan..da la aq nie snsitif sket klu sjuk2 nie..cnfrm tulang skit2 n ase nak terkucil..hahaha..:D tyme tu nmpk na la muke2 kpenatan kn..msng2 lena gile tdo..tp aq mmg ta laa. sbb aq mmg ta than sjuk kan..da bpe lapis pki sweater un sjuk jgk..ta phm laa..tu la kempeng sngt..ta ley watpe kan..haha :P
then smpai la dlm kul 7 ktorg grak la g breakfst..pdhal bru je mkn afta tgk wyng tu p2 nak brkfst ag..mmg ta laa.. nek muak plak aq ase.tapi PAAD ngn MIMIE tade tandingan..dr mlm tu dowg jla mkn..bnti jla mkn kat mne2 cnfrm dowg sumbat jgk..prot apla kowg nie ek..hahahhaa :P
so aktviti sterusnye ktowg g la jln2 kat bndaraye b'sejarah tu kn..dgn kaki da tempang, mmg terbaik..tahan jla..ta nak la sbb aq smue ta ley nak jln mne kn..so aq gagah kn dri jgk jln slow2..ta nak la ssh kn org kn..hehe :P mcm2 tmpat la ktorg gi..nak di jdikan cite da mcm bwt lawatan skola la plak..gi muzium smue..hahaha..afta tu ktorg g la shopping kat DP.. tyme tu mood shoppng aq mmg da lari sngt2 sbb asyk pk kaki yg nek kejang n kebas tu..huhu..tpi follow jla mreka2 yg shopping kn..conclusion nye yg aq tgk laki nie klu shoppng mmg lme ek? dorg akn tliti btul2 brg2 yg dowg nak bli tu..bgus btol..ta cam pompuan men bntai je bli aslkn lawa..hehe :P 
then ktorg b'pecah..aq MIMIE n MIZAH jln tmpt len PAAD  n MUS ntah ke mne dorg gi..n WAWAN,ZIZAN n AFIQ mryau ke tmpt len..juz ktorg set jmpe kat dtaran kul 4...tp kul 5 bru nmpk btng idung msing2..nak2 lg si paad ngn mus..pnye la bnyk dorg shoppng kn..dasyat giler! hahaha :P
oke afta tu ktorg tros blik..sbb da ptg..ta nak la blik lmbat2 sngt sbb esk nye klas kul 8..hehe...mmg pnt la kn :P 
tp pape pun nak ckp seyezly best giler n happening sngt2! thanx kat korg smue sbb sporting n lyn je prngai giler aq nie..ngeh3 :P spnjng kat sne adla amek gmba sket2..so sila2 lah tgk..hehe :P 

ombak rindu!!!! sngt best! hehe ;)

comel kn monyet2 kat zoo mlake nie?? hak3!!! :P

hehe ;)

mimie, ena mizah

sementara tuggu dak2 laki tu shoppng, menggile kjap..hehe :P

oke nie last b4 ktorg blik..hahaha..aq jgk yg ta oke..tp tapela asl kn muke korg smue nye oke..huhu

so tu jla antre gmba2 yg smpat di ambil...ade lg..tp mcm mlmpau nak msuk smue..hahahaha...ap2 pun sory la klu cite nie pnjng sngt..bse la, aq nie bnyk mlut bile b'cerita mmg bole bwt novel tros..hahaha..so thanx la sbb sudi nak bce post kali nie walaupun t'pkse tarik nfas pnjng kan..hahaha :D oke la..aq un pun da pnt nak m'naip n korg un da ta lart nak bce..so kite bnti takat nie jla ye..len hari len cite ye..bye2 smue..hehe :)


No comments:

Post a Comment