Friday, May 13, 2011

pengembaraan bermula..hehe..

Hye smue...lame ta jumpe kan..hehe...oke skrg bru la ade mud nak update blog setelah sekian lame mninggalkan keje2 nie..hahahha...padahal cuti da 2 minggu..huhu..bukn ape..ade mslh sket..oke.ta na cite psl prob tu now nie kite balik pade tjuk diatas tu ye...oke..ary nie mmg bes la dpat jmpe ngn kwn2 lame...wndu sngt kat dowg..lame kot ta jmpe..haha...so bile ade pluang nie kite gune kn la sebaik yg mungkin..huhu..oke kali ktowg lpak ta smue ade..yang ade juz aku,namie,wawa,tim,mimie n ain...actually ktowg smue nie mmbe2 asrama waktu form 5 dlu...wlaupun da lme tp ikatan sbagai fmly tu still kuat dlm diri kami..hehe..yela..bpe lme plak idup bersame..hehe.oke2,.udah2..ary nie ktowg g skola lame dlu..tujuan nye nak ambk sijil SPM..haha..da terlanjur ke skola tu jumpe la ngn ramai cikgu2 yg pernah ajar ktowg dlu..tp yg pling pntg cikgu akaun aku laaa...mne ley ta jmpe..hehe...borak2 pnye borak sje la mengacah dia soh belnja ktowg..tibe2 cikgu decide so ktowg kumpul smue dak2 klas ktowg n plih tarihk n tmpt pastu dy yg akn blanje utk reunion tu..wah!!! terharu gile....hehe..bile da puas bork tu smue,ktowg un balik la..lg un cikgu tu pun ng jge exm..so ta na la kcw..then ktowg beralih ke asrama plak..si WAWA nie la...na jmpe adk plak..hahaha...so ktowg pun g la..at least ley taw jgk ap perkembngn kat asrama tu..huhu.lepas da bwt sesi lawatan kat sekolah tu ktowg un bla laa...sbb bnyk lg plan n tmpt yg ktowg nak tuju..huhu
Destinasi seterusnye adlh SUNGAI TEKALA..yg terletak di semenyeh,Selangor..huhu

                                  

                                 
oke..ni antare gmbr2 sg.tekala...Sepanjang kat snie bnyk bebeno kisah suka dan duke nye...hahahhaa...
cecite..cecite...hehe...oke gini...bile smpi je kat sg nie fez ktowg cri port yg s'suai laa..pastu bile da jmpe tmpt yg sesuai ktowg decide nak mkn dlu sbb msg2 da lapa..almaklum la...tyme tu un da kul 2...disebabkan cuaca yg amat pns, tu yg m'buatkn aty nie melonjak2 nak mndi..hehe..tp tapela..kite mkn je dlu..bile da bentang surt khabar la bagai belum smpat ktowg dok b'sila upenye da de tetamu len yg da dok b'sila dlu kat situ...bkn sekor tp b'ekor2..hahhaa...na taw ap??? MONYET!!! perh!! darah nie berderau, mengigil satu bdn..mmg da ta pk ape da tyme tu..aku twos ambk mknn aku ngn beg n twos bla n diikuti MIMI n WAWA..hahaha...ni la antare bdak2 yang cuak ta tentu psl..ingt kn bile da lari da slamat..upenye dy ikot blakang...adooiiiiii...ktowg bertige bertenggek kat ats btu dy un 3 ekor b'tenggek jgk kt ats batu..tyme tu mate bertentang mate...ececeh....mcm cinte pndg p'tame..hahahaha XD..bile da tgk 3 ekor bntng tu ap lg..ktowg un ptah la balik kt mmbe ktowg yg len tu...seda ta seda kami da di kepung..tymp tu bdn da m'ggil n mmbe sowg nie da berpeluh satu bdan..hahaha..takot pnye psl..aku da la ta bwk selipar..hmm ngn high hill nye aku mlintas satu2 batu kat situ..bile tgk monyet2 tu still ta na pegi aku un tggl kasut..mmg tyme tu sedia nak lari je..hahaha...da la kne glak ngn mamat2 yg ade kat situ siot btol..bukn nak tlong..glak plak..sekeh sowg2 twu la..huhu..pastu ktowg decide bla dr situ..bile da jmpe tmpt yg oke konon nak mkn smbil dok kat batu kat sg tu..so ktowg un trun la rmai2..dan2 tyme tu ujan....perh!!! aty nie kcewe..bpak la cdey..hahaha..nie smue angkare monyet2 bangang tu...smpah skt aty..las2 mkn kt pondok je..tggu la smpi ujan reda...ngn kaki melecet,luka plak tu sbb ta pki ksut kan..kebal sngt..hahaha...ambk asekn.huhu..so bile ujan da mula reda sket ktowg un bla..haha..dtg bju tu blik un bju sme..ta bsh2 kering je..haha.srupe ta yah dtg situ..huh!

                                       
 ni la sahabat sejati..sekor datang semua datang..kerjasame la kate kn...hahaha

Hahaha..pegi bukn men hapy blik mke kcewe je smue..hak3!! bukn penat mnd sg penat lari dr monyet je..huhu...so destinasi seterusnye ktowg ke niai...g giant sne..na bli barang sket n skali gus g anta mmbe ktowg kat salak tinggi...bole tahan la jgk tmpt nye..even giant pun kdai2 kat luar tu sme je stndrd nye cm kdai2 kat mid..huhu...bole laaa....hahaha...so da pnt2 nie..ngn msg2 da skt bdn, kaki la bagai cnfrm la lapo kan..haha..da la nsi td smpy tumph2..ambk stengah tgl sparuh..alahai sdey nye..ha moh la kte g mkn..g la mkn kat A&W..hehe..lme ta mkn situ..snanye mnt air dy je..ade aiskrim..haha..da knyg smue jam un da mnunjuk kn kol 8.30..so ktowg un b'grak..g anta wawa kat salak tggi n blik...tp walaupun kepenatan n mcm2 berlaku tetap hpening beb!! hahaha...mmg puas dpt lps wndu kat kowg smue..hehehe...ta ksh la monyet kacaw pun..tp grup KITE-KITE JE NIE mmg best n gle la!!! haha...skt tekak asyk glak je n skt pinggang lalu kat jln semenyeh tu..mcm nek roller coaster..hahahaha...kredit to MIMIE sbb jd driver kami n mmg terbek laa...ary nie mmg bes...syg kowg!!! hehehe...-smpi umh kol 9.30pm :)-

nie TIM n AIN :)

aku n WAWA :)

n...............................
kami smue..hehehe...


SEKIAN...hehehe :P


No comments:

Post a Comment