Monday, August 26, 2013

Hanya Ingin Kau Tahu

ku telah miliki
rasa indahnya periku
rasa hancurnya harapku
kau lepas cintaku

rasakan abadi
sekalipun kau mengerti
sekalipun kau pahami
ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
besarnya cintaku
tingginya khayalku bersamamu

tuk lalui waktu yang tersisa kini
disetiap hariku
di sisa akhir nafas hidupku

ow woo wo wo

walaupun semua hanya ada dalam mimpiku
hanya ada dalam anganku
melewati hidup

rasakan abadi
sekalipun kau mengerti
sekalipun kau pahami
ku pikir ku salah mengertimu

Wednesday, July 3, 2013

Cinta lama datang kembali.

Hye Assalammualaikum and good evening to everyone, to all readers.. firstly i would like to thanks to all of u, yg sudi dtg menjengah, melepak, blogwalking kt blog nie.. and anyway jgn lupa tggl kn jejak di page sy ni, and sy akn jalan2 ke blog anda juga.. thanx again.. btw, mcm lama gila kan ta update blog.. seriously, sangat2 lama..macam setahun jgk la ta update.. hahaha.. 
   Oke actually, hari ni terasa mcm happy sikit.. and mood pun tgh baik sekarang.. so why not saya berkongsi cerita dekat sini kan..hehe.. ade ap dengan tajuk hari nie ye? " CINTA LAMA DATANG KEMBALI" Wow! mcm serious je bunyi kan? haha.. 
  Mcm nie la cite nye..apa perasaan korang bila korang suka dekat someone nie tapi cinta korang just bertepuk sebelah tangan je, sakit hati ta? and itu yang aku rasa pada awal nye..but then memang aku bla n terus lupa kan dia..tp mcm mane pulak kalau korang suka orang tu and at the end cinta korang tu terbalas.. puas hati ta? hehe.. and tu jgk yg aku rasa.. mula2 mmg tepuk sbelah tangan.. terasa diri nie bodoh, suka kan orang yang ta penah suka and ade perasaan kat kite.. berangan je lebih ek? haha.. mimpi la nak dapat kan. tapi tu la aku.. susah nak jumpa perempuan yg suka kan lelaki dulu.. biasa laki ngorat perempuan kan? bila pikir balik buang masa jugak setia dengan dia lame2 sedang kan dia tade hati pun dekat aku.. hahaha.. bongok gila kan.. tapi tu la yg aku buat.. lepas da kecewa gila, aku terus ta contact dia da. malu satu.. marah pun ada, sbb kene tipu (adela cerite nye.. hehe)..tp at the end, selepas 3 tahun dia datang balik, balas cinta aku yg dulu. huhu.. FYI, perasaan syg bila kita yg suka org tu lain berbanding perasaan syg bila org yg suka kat kite dulu.. sangat lain..klu kita syg org tu, kita syg sangat2.. sanggup berkorban apa je..even hati kita yang akan sakit. tp klu org yg suka kita, mostly perasaan syg tu just sekadar untuk appreciate someone tu sbb sudi suka kat kita..and lain kalau kita suka orang tu secara tiba2 and dlm masa yg sama perasaan tu juga dibalas.. sangat awesome kalau mcm tu! hehe..so cerita nye dekat sni, berbaloi la selame ni aku setia kat orang tu and akhir nye orang tu pun datang utk terima aku jugak.. this is the best feeling ever! hahaha. btw, thanx pada orang tu sebab sudi terima saya seadanya, sayang sy seikhlas sy sayang dekat awak.. hopefully korang doa kan yang terbaik untuk kami..mohon hubungan ni dapat kekal hingga ke akhir nya.. amin :)

Sunday, November 25, 2012

celoteh 5 bulan ta jejak blog ;P

wahhh !!! lame nye ta menjejak kn kaki kat blog nie... rindunyaaa.... hehe.. so hari nie bukan nak cita apla.. just nak melepas kan rindu yg dah berbuan2 tinggal kn blog nie.. berhabuk haa.. so hari nie nak kemas2 la sikit.. lap2 skit.. hehe.. btw, thanx to all blogwalking yg sudi singgah tggl kn jejak smue.. sory ta sempat lagi nak berkunjung kat korg pnye blog..but i will.. hehe.. nmpk nye hmpir 5 bulan jgk la tggl kn blog nie.. muahahaha.. lame kn.. so i'm so exciting to continue lepak2 kt blog nie.. hehe..
Btw, emm ap nk glarkn dri sndri ni ek? hahaha kekok plak tetibe.. oke laa, btw nana akn mnjejak kn kaki ke sem yg terakhir.. alhadulillah.. akhr nye ckup 3 tahun nana dkt segamat.. kire nie tahun terakhir la bak kate org kan.. hehe.. wah!! so excited! yahoo!!! finally, i'm almost done wif my diploma! hahaha :D *oke happy ta terkate. :D  oke smbung2, hee..potong la nana ni kn.. slame 3yerz kt segamat nie bermacam2 knngn pahit manis bersama rakan2 smue, smue nye mniggal kn seribu satu memories :)  ta kisah la sme ad baik atau buruk.. yg baik jd kn knngn yg buruk jd kn tauladan.. ouh yeah! pndai berkate2 skrg.. hehe. tp tapela, nie la org kate kehidupan. ta smue yg kte lalui tu kne indah2 berlaka kn.. msti ade pasang surut nye. spnjng 3 yerz nie jgk la nana da mrasa sakit jatuh bngun smue... tp smua nya alhamdulillah bole di handle dgn baik n evrything gonna be okay.. skrg tade mslh sangat yg merumit kan. senang cerita, hidup berdikari sndri n berdiri atas kaki sndri lebih baik dri kita hdup b'gantung pade org betul ta? so kita ta akan terasa terikat pade sape2 lagi kn? :) tp ap yg penting klu hidup tnpa kawan ta bermakna jugak hidup kita nie. thanx dkt smua kawan2 yg still support nana, sntase ade kt blakang nana, n sntiasa dgn nana ta ksh time ssh atau senang kita hadapi sama2.. so dekat blog nie nana nk la jgk cc kan pade someone that always behind me, support me n always wif me. my housemate, classmate, lepakmate, makanmate.. hahaha evrything la, n spanjang sem 5 bersama2 dgn dia. thanx NURUL HAMIZAH HAMIDON sbb slalu dgn nana.thanx sngt2 sbb mimi jgk nana ta keseorangan dkt segamat tu.. so kawan2 yg lain jgn slah paham. evry post nana, nana akn dedicate kt spe2 jee yg nana appreciate sngt. ta kira dri post dlu smpai skrg korg tetap kwn nana.cuma kli nie nana nk thanx pade mimi. klu nk cerita smue panjang post hari ni kang.. haha.. rmai yg buat nana happy n ramai yg cool n slalu tolong nana tp ta terkira n tersebut kt sini.. hehe... btw, thanx to all laaa. budi korang ta kan nana lupa.. korang terbaik! ;)   so bile dipikir2 kan balik sedih sebenarnya nk tinggal kan segamat nie. 3 tahun khidupan nana kat sni.. ta ksh la pade mulut je duk ngutuk segamat tp pde hati hanya Allah je twu.. nana syg segamat, kawan n evrything kt segamat.. dekat sni kita kenal erti khidupan, berdikari,  erti kawan, tmpat nana menuntut ilmu n mcm2 lagi laa.. smua nya di SEGAMAT.. mcm mne pun akn dtg, nana ttp ingt tmpt yg pnuh memory nie.. hehe.. ta sangka pejam celik, nana nk pun msuk 21 yerz old.  banyak bende lg yg nana akan tempuh. but tu smua blakang cerita, now ap yg nana harap kn n azam kali nie, focus utk last sem ni.. berjuang habis-habisan utk diploma nie..nak tebus balik kekecewaan nie.. aiceh! hahaha..tp tu la..ape2 pun goodluck utk smua rakan2 UITM Segamat... buat yg terbaik utk last sem ni n yg ta hbis lg terus kn perjuangan anda.. same2 kita doa utk kebaikan kita same2.. hope kita smua boleh grad dgn jayanya n dpt tempuh evrything yg mendatang.. amin! goodluck for everyone n we'll meet on next post... terima kasih :)